Felnőtt csapatunk 2016. 05. 08-án lejátszotta utolsó bajnoki mérkőzését az NB II déli csoportjában, amely során idegenben 24-32-re legyőzte a Vecsés-Jusec csapatát.

Ezzel kivívtuk a csoport előkelő 3. helyezését! Ez a bronzérmet érő eredmény az egyesület eddigi fennállásának legjobbja! Külön öröm számunkra, hogy a góllövő lista élén két csapattársunk is áll: Urfi Dorottya 152 góllal a 2., Veszeli Judit 149 góllal a 3. helyen végzett.

A fentieken kívül azért is különleges ez az eredmény, mert az idei év nehezen indult, új csapatot építettünk új edző irányításával. Mindezek fényében a végső célunk az volt, hogy helyt álljunk a bajnokságban és tartsuk az előző szezonban elért eredményt.

Vörös Viktor, a csapat edzője így összegezte az elmúlt egy évet:

“Bent maradtunk! Az amatőr sport minden szépségét felvonultató szezonon vagyunk túl. Edzettünk büfében, kint a rekortán pályán esőben, két emberrel. Kicsit elfáradtunk a szezon végére. Ha kitart a kezdeti lendület és elszántság magabiztosan nyerjük a bajnokságot… De a “Ha…” kezdetű mondatoknak nem sok értelme van. Mindent egybevetve szerintem elégedettek lehetünk a bronzéremmel!”

Csapatkapitányunk, Balika Tímea pedig így látta a 2015-2016-os idényt:

„Csapatunk az egész évet végig küzdve a legjobb eredményt érte el a lehetőségeihez mérten. A dolgozókkal, kisgyerekes édesanyákkal és iskolásokkal teletűzdelt csapatunk nagyon lelkesen készült minden mérkőzésre. Nagyon büszke vagyok a közösségünk által elért eredményre, és jó érzés volt így együtt végig kézilabdázni az évet.”