Szombaton – 2016. 09. 24-én – Tápiószelére utazott junior és felnőtt csapatunk lejátszani az NBII Déli csoport második fordulóját az EURONOVEX USE csapatai ellen.

Elsőként a juniorok léptek pályára, ahol egy szoros első félidő után (12-9) sajnos elveszítettük a meccset, melynek végeredménye: 28 – 19.

Murvainé Fazekas Marcsi, a csapat edzője a meccsről:

“A junior lányok szombaton az Euronovex csapatával játszottak Tápiószelén. A hazai csapat igen lendületesen, gyorsan határozottan kézilabdázott, amit az első félidőben (12:9) még kivédekeztük. A második félidőt „álmosan” kezdtük, de sikerült egy kicsit felzárkózni, nehezen tudtunk gólt, gólokat szerezni. Végére elfáradtunk és 28:19 kikaptunk. Viszont a lányok még az utolsó percekben is visszaérkeztek az induló játékossal, így megakadályozva, hogy a végén könnyű gólokat lőjenek.”

A játékosok: Drenyovszki Anett, Friedman Luca, Horváth Dóra, Lovász Anna, Mayer Laura, Mátyus Zita, Ökrös Alexandra, Palicska Liza, Panczák Cintia, Perák Dorottya, Polák Zsófia, Szekeres Rebeka, Varga Nikolett

A juniorok után, 18 órakor kezdődött a felnőtt csapatok összecsapása. Sajnos négy alapjátékosunk nem volt ott a meccsen, így kevés cserével indultunk neki a mérkőzésnek, viszont a nyáron összeállt junior csapatunkból most játszottak át először – Drenyovszki Anett, Ökrös Alexandra – és segítettek is minket 1-1 góllal.  Az első félidő elején néhány góllal elhúzott a hazai csapat, köszönhetően az 5-6 kihagyott/kapufás ziccerünknek. A második felében viszont felhoztuk magunkat, és előbb fej-fej mellett mentünk, majd átvettük a vezetést is. Az első félidő végén azonban több gyors lerohanással az EURONOVEX vette át a vezetést (19 – 16). A második félidő elején még tartottuk magunkat, majd sajnos a kevés cserének és az első félidő gyors tempójának köszönhetően elfáradtunk. A védekezésünk nem állt össze, könnyedén lőtte ellenfelünk a gólokat. A végeredmény sajnos 41 – 28 lett, amely mutatja, hogy a védekezésünkön múlt leginkább ez a meccs.

Ez a mérkőzés is tanulság volt sok szempontból, de nem keseredünk el, előre nézünk és megyünk tovább.