2016. november 2-4. között rendezték meg Dunaújvárosban a XII. Üstökös kupát, amelyen egyesületünk négy korosztályban 6 utánpótlás csapattal indult: U14, U12, U11 (két csapattal), U10 (két csapattal). Eredménytől függetlenül mindenki nagyon szépen helyt állt és küzdött! Gratulálunk Mindenkinek és köszönjük a szülők támogatását és szurkolását!

És most sorban nézzük a csapatokat:

U14-es csapat:

A korosztályban 8 csapat indult, amelyből a mi lányaink az 5. helyet érték el!

Lukács Csaba edző: “Sajnos a betegségek, sérülések miatt szűk kerettel mentünk Dunaújvárosba. Dolgunkat nehezítette, hogy egyik meghatározó játékosunkat egy buta szabálytalanság miatt egy meccsre nélkülöznünk kellett. Végül ötödik helyen végzett a csapat 2 győzelemmel és két vereséggel. Papírforma eredmények születtek, a jobbaktól sajnos kikaptunk, a gyengébbeket legyőztük. Örömteli, hogy Balog Tina hosszú sérülés után visszatért a csapatba. Ami sokkal inkább zavart, hogy fáradt csapatunk, ezek után (úgy, hogy aznap két mérkőzése is volt) botlott OSB mérkőzésen Gárdonyban. Itt a végeredmény 17-17 lett!”

U12-es csapat:

November 2-án kerültek megrendezésre a 2004-es csapat mérkőzései.  Az 5. helyezés ellenére a 2004-es lányok keményen küzdöttek. Nehéz ellenfelekkel kellett szembenézni, illetve a nagy terhelés ellenére a lányok utolsó erejükig bátran küzdöttek mind a négy mérkőzésen.

Résztvevő csapatok: Dorog, XI. Kerület, Dunaújváros, Szeged, Szigetszentmiklós.

A csapat tagjai: Kasnya Dorina, Kiss Dézi, Ménes Sára, Antal Laura, Corb Mirabella, Madar Míra, Kerekes Bettina, Habash Sophia, Fülöp Dorina, Kálmán Dorottya

U11 – “A” csapat:

Az U11 korosztályban 12 csapat nevezett. 3 csoportban osztották el a szervezők a csapatokat. Csoporteredményeink a következők voltak:
  • Szigetszentmiklós- Budapest XVI. ker.: 18 – 4  (Jól sikerült a bemelegítés, magabiztosan győztünk)
  • Szigetszentmiklós-Kozármisleny: 15-15 ( A kezünkben éreztük a győzelmet és ez majdnem megbosszulta magát. Végig vezettünk végül pontosztozkodás lett belőle.)
  • Szigetszentmiklós- Csepel: 14-9  (A lányok fegyelmezetten és magabiztosan játszottak, szép győzelem született.)
A csoportmérkőzések után játszottunk az 1-3. helyért:
  • Szigetszentmiklós-Szeged: 13-14 (Nagyon jól játszottunk. Folyamatosan kézben tartottuk a mérkőzést a rendkívül erős ellenféllel szemben. A végén sajnos sok kapufát lőttünk, ami vereséghez vezetett.)
  • Szigetszentmiklós-Szombathely: 19-14 (Erőnlétünknek köszönhetően egy harcos és akaratos győzelem született amellyel megszereztük az ezüstérmet!)
A tornán erős ellenfelekkel játszottunk de ezeken a mérkőzéseken megmutattuk magunkat és letettük Szigetszentmiklós névjegyét. Az ellenfél edzői is elismeréssel szóltak csapatunk játékáról.
Sztraka Péterné, csapat edzője: “Köszönöm minden játékosom hozzáállást, küzdelmét, győzni akarását és sportszerűségét ezen a két napon. Köszönöm a szülők segítségét, akik nélkül nem tartanánk ezen színvonalon! Büszke vagyok, hogy ilyen csapat edzője lehetek!”
U11 – “B” csapat:
Másik csapatunk az eredmény ellenére nagyon szépen játszott. A Pécs elleni meccs nyerhető lett volna, de már elfáradtak a lányok. Kaltenecker Andrea, a csapat edzője szerint nagyon sokat fejlődtek tanítványai, ügyesek voltak és szépen küzdöttek!

U10-es csapatok:

Ebben a korosztályban is 12 csapat indult. “A” csapatunk első helyen jutott tovább a csoportmérkőzések után, és szép játékkal kiharcolták a második helyezést! Gratulálunk!

“B” csapatunk pedig 9. lett, ügyes, kitartó játékkal!