2016. november 20-án került sor a Szigetszentmiklós – Tököl NB II. junior és felnőtt mérkőzésekre a szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban.

A juniorok kezdték a sort. A miklósi lányok első perctől kezdve nagyon határozottan védekeztek és támadtak, így már az első félidőben pályára léphettek azok a játékosaink is, akik több éves kihagyás után csatlakoztak csapatunkhoz. (Félidő 11:3) Így remek alkalom kínálkozott az „élesben” való gyakorlásra. A második játékrészben is folytattuk a szép játékot, és 21:7-re megnyertük a mérkőzést.

Játékosok: Baranya Eszter, Czine Fruzsina, Máté Luca, Palicska Liza, Panczák Cintia, Polák Zsófia, Szekeres Rebeka, Tóth Zsanett, Varga Nikolett. OSB játékosoknak köszönjük a segítséget: Dankuly Viktória, Friedmann Luca, Hotváth Dóra, Mayer Laura, Óvári Boglárka

16 órakor kezdődött a felnőtt csapatok összecsapása, amely játék mint – majdnem minden esetben, ha a Tököl csapatával játszunk – sok izgalmat tartogatott a nézők számára, főleg a végjáték.

Az első félidőben majdnem a 10. percig kellett várni, mire a miklósi lányok bedobták az első gólt. Azután viszont sorozatban betaláltunk a kapuba és hamarosan felzárkóztunk a jelenleg első helyen álló tököli csapathoz. A félidő vége előtt ki is egyenlítettünk, amikor az ellenfél edzője időt kért, ezzel megállította a lendületet és megint visszaestünk. A félidőben 11-15-ös eredménnyel fordultak a csapatok. A második félidő első felében szaladtunk az eredmény után. Majd a második részben elkezdtünk felzárkózni köszönhetően a kiváló kapusteljesítményeknek és a feljavult védekezésnek. Az utolsó néhány perc nem várt izgalmakat és drámai végjátékot hozott. Több támadáson keresztül játszottunk döntetlen állásban, de egyik csapat sem tudott gólt lőni a másiknak. 10 másodperccel a vége előtt a tököliek támadtak, 25-25-öt mutatott az eredményjelző tábla. A támadást átlövéssel fejezték be, azonban kapufára pattant a labda. Az átlövő “ráugrott” a védőjátékosokra, amely helyzetet a meccs hevében úgy is értelmezhettünk volna, hogy nem jár szabaddobás. A bírók viszont fault-ot láttak, és 4 másodperccel a vége előtt szabaddobást ítéltek. A felfokozott hangulatban, a helyzetet félreértelmezte kapusunk és a kapufáról visszaeső labdát közvetlenül az ellenfél kapujába dobta át 2 másodperccel a vége előtt. Az idő lejárt, a bírók piros és kék lappal büntették kapusunkat és az új szabályok értelmében a tököliek javára (időntúli) hétméterest ítéltek, melyet bedobtak. A végeredmény: 25-26.

A miklósi lányok nagyon nagyot küzdöttek, igazi csapattá álltunk össze. Mindenki hozzátette a tudását, egymásért játszottunk, főleg miután következmény nélküli fejre ütést követően Urfi Dóri csapattársunk nem tudta folytatni a játékot. Nem sokon múlt, hogy megverjük az első helyen álló Tököl csapatát.

Jövő héten vasárnap Dunavarsány ellen lépünk pályára. Hajrá Miklós!