U8-as és U9-es lányaink április 12-én Húsvéti Kupán vettek részt az óbudai Kerék Utcai Általános Iskolában. Délelőtt a kisebb lányoké volt a főszerep, majd délután következhettek a nagyobbacskák, akik lelkes szurkolásukkal addig is kivették a részüket eredményeinkből.
Első mérkőzésünk a Gödöllő csapatával találkoztunk, akik ellen 13 gólos győzelmet ünnepelhettünk. Ugyanez volt a helyzet az ÓKSI csapata ellen is, annak ellenére, hogy ellenfelünk itt már komolyabb játékerőt képviselt, itt is diadalmaskodni tudtunk, igaz, ezen a mérkőzésen „csak” 4 góllal.
Az igazi szintfelmérőt a Tápiószele elleni mérkőzés jelentette, ahol végül sajnálatos, négy gólos vereséget szenvedtünk. A szelei csapat védekezése sokkal szervezettebb volt, nálunk pedig sajnos a széleken rendszeresen lemaradtunk az érkező játékosokról, nem ütköztünk, statikusak voltunk. Sajnos a kapusteljesítmény sem tudott ezen változtatni, így megérdemelten nyert ellenfelünk. Érdekes volt látni, hogy már ennél a korosztálynál is a védekezés a meghatározó, ebben még nagyon sokat kell fejlődnünk. A lábmunkánkon is sokat kell még javítanunk, illetve lövéspontosságban és a kapus poszton is javulnunk kell, hogy az erősebb csapatokkal is felvegyük a versenyt. Az U8-asok versenyében végül a második, igen előkelő helyen végeztünk, főleg annak fényében, hogy az ÓKSI csapatától decemberben még vereséget szenvedtünk. Sokat fejlődtünk, olyan játékosunk is gólokat tudott szerezni, aki eddig még nem, ez külön öröm volt számomra. Folytatjuk azt a munkát, amit szeptemberben elkezdtünk, hiszen a fejlődésünk látványos. Kiemelkedő teljesítményt ért el csapatunk játékosa: Pál Hanna, aki a gólkirálynői címet is elnyerte; három mérkőzésen 24 gólt szerzett. Mellette 20 góljával, jó védekezésével, hasznos és dinamikus játékával Miszi Luca nyerte el a „Csapat Legjobb Játékosa” címet. Nagyon büszke vagyok a lányokra, remek teljesítményt nyújtottak.
Az idősebbek versenyében első mérkőzésünkön az Alba Fehérvár csapatával játszottunk. Sajnálatos módon a saját hibánkból, négy gólos vezetésről tudott ellenfelünk fordítani, és végül egy gólos vereséget szenvedtünk. Védekezésben csak bóklásztunk vissza a mérkőzés második részében, ez pedig megbosszulta magát. Ebben az időszakban támadásban sem tudtunk pontosan célozni, szerencsénk sem volt, kapufákat lőttünk, ettől pedig kicsit talán túlizgultuk a mérkőzés végét.
Második mérkőzésünket a Gödöllő csapata ellen játszottuk, akiket ebben a korosztályban is legyőztünk. Itt már jobban játszottunk, ámbár ellenfelünk sokkal gyengébb játékerőt képviselt, mint a fehérvári csapat, így könnyebb dolgunk is volt, és végül 11 gólos győzelmet szereztünk.
Az első mérkőzésen elhullajtott pontok miatt ezután a bronzmérkőzés várt ránk, ahol a Szentendre csapatával találkoztunk. Ellenfelünk játékosai fizikumban magasan a mieink fölött álltak, így fontos volt, hogy jó taktikával, tiszta fejjel, fegyelmezetten kézilabdázzunk. Leginkább a védekezésre fektettük a hangsúlyt, zárt falas védekezést választottunk, ami remekül működött. A lányok sokat mozogtak, segítettek egymásnak, a kapunkban Kovács Szonja is remekelt, az átlövéseket rendre hatástalanította, miközben támadásban sorozatban eredményesek voltunk.
Állandósulni látszott háromgólos vezetésünk, de sajnos a fáradtságból adódó hibák miatt nem tudtunk gólokat szerezni. Ekkor sajnos kétszer is emberhátrányba kerültünk, ami még jobban megnehezítette dolgunkat, ellenfelünk pedig két gólra zárkózott. A lányok azonban szerencsére nem ijedtek meg ettől, továbbra is maximálisan követték az utasításaimat, így végül Pál Hanna góljával újra megléptünk három góllal, amire ugyan még ellenfelünk lőtt egyet válaszként, de a mérkőzés végén így is mi örülhettünk, és megérdemelten szereztük meg a bronzérmet.
A “Csapat Legjobb Játékosa”  Pósch Kimberli lett, aki mind védekezésben, mind támadásban végigküzdötte a három mérkőzést, és elenyésző hibával kézilabdázott; emellett pedig kritikus helyzetekben sokszor vette a hátára a csapatot, és ellentmondást nem tűrve harcolt ki helyzeteket, lőtt gólokat.
Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, mivel talán az idén még sosem láttam tőlük ilyen koncentrált játékot, amit ezen a mérkőzésen mutattak. Végre igazi csapatként működtünk, az első meccs döcögős játéka után összekaptuk magunkat, passzoltunk, küzdöttünk. A védekezésünk volt a kulcs, ami most végre tényleg összeállt. Remélem ezen az úton haladunk tovább.
Mindenképpen fontos még azt is kiemelni, hogy mindösszesen egy vereséget szenvedtünk, amikor a tornát megnyerő fehérvári együttestől kaptunk ki, egyetlen egy góllal, ráadásul úgy, hogy ők annyi játékossal érkeztek, ami két azonos képességű sor becserélésére is elegendő volt. Mi egy cserével játszottuk végig a kupát a hiányzók miatt, ráadásul két játékosunk már az U8-as tornát is végig játszotta. Ez a mi akaratunkat és erőnket dicséri. Kitettek magukért a lányok.
Köszönöm mindenkinek ezt a napot – a szülőknek, szurkolóknak, de első sorban játékosaimnak –, számomra hatalmas élmény volt. Remélem a jövőben sok sikert érhetünk még el együtt!
U8-as csapat kerete: Pósch Kinga, Pósch Dézi, Pósch Míra, Bárdos Réka, Kerekes Bianka, Miszi Luca, Pál Hanna
U9-es csapat kerete: Kovács Szonja, Kellner Viktória, Mázás Bettina, Kapin Jázmin, Pósch Kimberli, Miszi Luca, Pál Hanna
Szilágyi Viktória