Sziasztok!
Amikor vállaltuk az SZNKSE vezetését, legfontosabb célunkként említettük, hogy azt csakis törvényes úton tesszük meg. Rengeteg munka van az egyesület papírjaival, melynek nagyon nagy része ügyvédi munka. Ezt nem lehet ámokfutásszerűen megcsinálni, hiszen ha valamit szabálytalanul nyújtunk be a bíróságnak, az azt nem fogja elfogadni. Pont ezért nem tudjuk elfogadni azt, hogy Dankuly József rendkívüli közgyűlést hív össze a Facebook-on 2017.10.19-re 2017.10.12-én.
Úgy döntöttünk, hogy ahhoz, hogy véget vessünk ennek a vitás kérdésnek, megbízzuk az egyesület hivatalos jogi képviselőjét – a Farkas Ügyvédi Irodát -, hogy az “összehívott” rendkívüli közgyűlés jogszerűségével kapcsolatban írjon jogi szakvéleményt. A jogi szakvélemény letölthető itt: Farkas Ügyvédi Iroda – jogi szakvélemény
A jogi szakvélemény alapján tehát a 2017.10.19-ére (nem szabályszerűen) “összehívott” közgyűlés
törvénytelen, így kérjük, hogy arra senki ne menjen el!
Továbbá a tegnapi napon, 2016.10.16-án megtartott elnökségi ülésen határoztunk arról, hogy megbízzuk a Farkas Ügyvédi Irodát, hogy a visszaküldött tagság-megújító nyilatkozatok alapján állítsa össze az egyesület hivatalos taglistáját, amely alapján a közgyűlési meghívók kiküldhetők. Továbbá felkértük, hogy alkossa meg a törvényszéki és törvényességi követelményeknek megfelelő alapszabályt, majd szervezze meg és bonyolítsa le a közgyűlést, amelyen az SZNKSE alapszabályát szükséges módosítani.
Az erről szóló határozat letölthető itt: Elnökségi határozat – 2017.10.16.
Tisztelettel:
SZNKSE elnökség