Ebben az évben utolsó fordulóját játszotta U10-es csapatunk Dunavarsányban. Dömsöd ellen 8-11-re veszítettünk, az Euronovex csapata ellen viszont 10-12 arányban győztünk.
Tovbesz Katalin, a csapat edzője így értékelte a hétvégi szereplést:
Először a Dömsöd csapatával játszottunk, akikkel már megmérkőztünk egy másik fordulóban, kupán és edzőmeccsen is. Túl azon, hogy az eredmény szempontjából folyamatosan csökken a különbség számszerileg, a csapat kezd csapatként működni. Legszembetűnőbb a védekezésben már egyre többször látható besegítés, összezárás, csúszás, kilépés és abból ütközés. Támadásban már nem csak 1:1 ellen próbálkoznak a játékosok, hanem keresik a társukat és megpróbálják az edzésen gyakorolt páros kapcsolatból befejezni azt. Pl. az átlövő rátörésből bejátszik, az irányító keresztmozgásból bejátszik, az irányító alávezeti az átlövőnek aki abból távolról lő (ez volt a legeredményesebb ezen a meccsen). A szélsők is végre próbálkoznak kifelé elmenni, bár ebből a lövések még nem igazán jók. Végig hajtottak a mérkőzésen. A csere után a második sor kicsit gyengébb teljesítményt nyújtott, de tudásukhoz képest ők is hozzátettek.
A második mérkőzést az Euronovex USE ellen játszottuk, akik nálunk képzettebbek és gyorsabbak voltak, de mi nagyon kevés hibával játszottunk, így sikerült a három gólos hátrányt győzelemre váltani.
Ami fontos: kezdenek a játékosok nagyobb önbizalommal játszani, és amikor sikerül valami akkor végre látom őket mosolyogni a mérkőzésen.
A következő hónapban még nagyobb figyelmet kell szentelnem a gyors labda felhozatalra – ebben le vagyunk maradva, a méretes terem hiánya is problémát okoz.