Április első hétvégéjén számos csapatunk pályára lépett és kiváló meccseket játszottak a bajnokságokban.

NBII-es csapatunk 3 góllal legyőzte a 3. helyen álló Inárcs-Örkény KC csapatát (35-32)! Edzőnk, Fazekas Marcsi értékelése a meccsről:

” Jól kezdtük a mérkőzést / félidőben 22:15 / de ezt követően a második játékrész elején hibáinkat kihasználva hamar felzárkozott az ellenfél és szorossá tették a mérkőzést! A hajrában viszont sikerült megőrizni az előnyünket és egy nagyon fontos bajnoki 2 pontot szereztünk.”

Ifi csapatunk a II. osztályban jelenleg a 4. helyen áll. A hétvégén a 2. helyen álló Orosházával játszottunk, ahol sajnos kikaptunk, de ettől függetlenül jó meccset játszottunk.

Játszottak még U14-es játékosaink is Mosonmagyaróváron. Tovbesz Katalin értékelése a mérkőzésekről:

” A mai U14-es bajnoki fordulónk Mosonmagyaróváron volt. Ellenfeleink a Dabas és Hajdunánás csapatai voltak. Az első mérkőzés nagyon izgalmas volt. Felváltva vezetett hol az ellenfél, hol mi, de a véghajrá nekünk sikerült. Támadásban kifejezetten szép megoldások voltak. Jól működtek a páros kapcsolatok. Több indításos gólt is dobtunk. Sajnos a védekezés az nem mindig működött jól, és sok hibát vétettünk az összezárásoknál. Jó iaramú mérkőzés volt. Összességében elégedett voltam a látottakkal. A második mérkőzésen is hasonló teljesítmények voltak, a védekezésünk feljavult, viszont a befejésnél sorra hibáztunk, amit a fáradtság számlájára írok (sajnos csak egy cserénk volt!), ezért nem sikerült győztesként elhagyni a pályát. Ennek ellenére dícséret illeti a lányokat, mert végig küzdöttek, hajtottak, és szerintem élvezték is a mérkőzéseket.”

U13-as csapatunk Dorogon játszottak bajnoki fordulót Törökbálint (18-21) és Dorog csapata ellen, U14-es II. osztályban. Földes Lilla csapatát Balika Timo értékelte:

“A magasabb korosztályban a lányok továbbra is megállják a helyüket. Ami több hibára kényszerített minket, hogy még nem használhatnak vaxot a játékosaink, mert először a labda fogás technikájára fektetjük a hangsúlyt. Itt az ellenfelek jócskán használták…, így másképp irányították a labdát. Viszont sebességben többször eredményesek voltak a Lányok! Nagyon jó úton haladnak, Gratulálok Lilla néni, csak így tovább”.

U12-es csapatunk is játszott a hétvégén Vecsésen Pilisvörösvár (SZNKSE – Pilisvörösvár: 15-25) és Dömsöd (Dömsöd – SZNKSE: 12-11) csapata ellen. Tovbesz Kati néni értékelése a csapatról:

“Ezen a hétvégén az U12 csapat Vecsésen játszott bajnoki fordulót. Első mérkőzést a Pilisvörösvár ellen játszottuk. A mérkőzés kezdetétől folyamatosan növelte az előnyét ellenfél, ami a végére 10 gól lett.. Nem tudtunk támadásban eredményesek lenni, álló;játékot játszottunk, a lövések sem voltak pontosak. Védekezésben rendben megvertek bennünket a vonalon. Sajnos a kapusteljesítményük is elmaradt a megszokottól. A második mérkőzést a Dömsöd ellen játszottuk, ahol a védekezésünk nagyon jól működött, a kapusteljesítmény jó volt. Támadásban hiányoztak az átlövések. Itt is kevés volt a keresztmozgás, így nehezen kerültünk lövő helyzetbe, így egy gólos vereséget szenvedtünk.”

Legkisebbjeink, U10-es lánykáink nagyon szép mérkőzéseket játszottak. Kókai Dávid így nyilatkozott:

“Szuper két mérkőzést játszottak a lányok! Most szinte minden megmozdulásuk sikeres volt. Rengeteg labdát szereztek, kreatív játékkal gólhelyzeteket alakítottak ki és többnyire gólra is váltották őket. Többször voltunk (tudatosan) szélről eredményesek. Szuper nap volt! Gratulálok a lányoknak! Köszönjük a szülők és a szurkolók lankadatlan lelkesedését és támogatását!”

Vasárnap játszottak seniorjaink a Budapest Bajnokság rájátszásában a HÍD-Unio SE II csapata ellen, akik ellen 27-20-ra nyertek.

És végül, de nem utolsó sorban serdülő és ifi játékosainkból összeállított csapat a Pest megyei felnőtt bajnokságban Inárcs- Örkény ellen játszott és 29-26-ra kikapott, ingadozó játékkal.