Jól szerepeltek a miklósi lányok a most induló bajnokságok első fordulóiban. NBII-es felnőtt csapatunk és serdülő csapatunk is győzelemmel nyitott, ifi csapatunk pedig csak egy góllal maradat alul ellenfelével szemben.

Utánpótlás játékosaink első Pest megyei mérkőzésüket játszották péntek este Kóka csapata ellen. Nagy iramú mérkőzés volt mindkét csapat részéről, amit a gólok száma is bizonyít. Balika Timo értékelése a Pest megyei mérkőzésről:

Pest megyei bajnokság, Kóka KSK – SZNKSE: 35-24: “Idén is beneveztük az ifjúsági és a serdülő korú lányainkat a felnőtt megye bajnokságba. Már tavalyhoz képest is látszik a fejlődés, amit végig járnak. Az első félidőben sokáig vezettük a mérkőzést, és tudtunk egy gyorsabb iramban kézilabdázni, aminek nagyon örülök. A védekezésünket még sokat szükséges csiszolni, hogy a lányok biztonsággal tudják, melyik posztnak mi a feladata.
A második félidőben már sok technikai hibát követtek el a játékosok, amit az ellenfél kihasznált.
Szívből örülök, hogy a sérülésből visszatérő Óvári Bogi vezér egyéniségként működött a pályán, és rendre felvállalta a felelősséget.
Haladunk tovább.”

Serdülő csapatunk idegenben 20-29-re győzött az Abonyi KC ellen.

Fazekas Marcsi értékelése az ifi és NBII felnőtt meccsekről:

Ifi II. osztály, Eszterházy SC – SZNKSE 29-28 (17-18): “A vártnak megfelelően nagyon szoros mérkőzést játszottunk. Sokáig fej-fej mellett haladtunk, de a végjáték a hazai csapatnak sikerült jobban. Az ellenfelén kívül egy kicsit magunkkal is küzdöttünk, tisztességesen helyt álltunk, de sajnos a két pont az egri lányoknál maradt.”

NBII felnőtt, Inárcs-Örkény – SZNKSE: 28-37 (15-18): “Jól kezdtük a játékot, bár az első félidőben ez még az eredmény szempontjából nem volt látványos. A védekezésünk fokozatosan állt össze, támadásaink jól működtek felállt fal ellen, illetve igen hatékonyan sikerült a gyors középkezdés. A második játékrészben a védekezésünk és a támadásunk tempójából nem vettünk vissza, így a csapat megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.”