Október első hétvégéjén is nagyon sok szigetszentmiklósi kézilabdás lány lépett pályára.

Szombaton az U12-es korosztály kezdte meg a bajnokságot Dunavarsányban. Ifi csapatunk a Pénzügyőr pályáján játszott, serdülőink Óbuda ellen, szeniorjaink pedig a Budapest Bajnokságban a HORT SE ellen játszott.

A vasárnap sem volt eseménytelen: Pest megyei bajnokságban játszó fiatal csapatunk Gyömrő ellen lépett pályára, NBII felnőtt játékosaink pedig Vecsésre utaztak.

És most következzenek az edzői értékelések:

U12 bajnokság, 1. forduló:

Szilágyi Viktória és Komáromi Gábor: “Nagyszerű szezonkezdő mérkőzéseket játszottunk Dunavarsányban az igen szűk keretünkkel is. A hazaiak elleni bajnokin ugyan végül 22-21-re kikaptunk, de ez mindössze 3 másodpercen múlt. Remek játékkal a második félidő közepéig kezünkben volt a meccs, de csak két cserejátékosunk volt, a végére elfáradtunk. Külön növeli ennek az eredménynek az értékét, hogy két hónapja ettől a csapattól több mint tizenöt góllal kaptunk ki a hazai rendezésű kupánkon. Hatalmasat küzdöttek a lányok, mindenki erőn felül teljesített, egyénenként és csapatként is csak dicséret illetheti őket, nagyon büszkék vagyunk rájuk. A második ellenfelünk nem jött el, helyettük a Kispesttel játszottunk egy edzőmeccset ahol szintén volt lehetőségünk az új taktikai elemek gyakorlására.”

Eredmény:

Dunavarsányi TE – SZNKSE: 22-21

Ifi II. osztály:

Fazekas Marcsi: “Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk a Pénzügyőr ellen, bár a végeredmény nem ezt mutatja. Magabiztosan támadtunk, keményen és határozottan védekeztünk. Nem adták fel a lányok, végig küzdöttük a mérkőzést.”

Eredmény:

Pénzügyőr SE – SZNKSE: 40-36 (21-16)

Serdülő III. osztály:

Kasnyáné Sackl Klaudia: “Magabiztos győzelmet tudhatnak magukénak a serdülő lányok. A kezdeti bizonytalanság után hatalmasat küzdöttek, amikor már maguk is elhitték, hogy a mérkőzés előtt kitűzött cél valóban elérhető. A támadásban egy kicsit nehezen találtak magukra. Kapkodás, pontatlan passzok, a megbeszélt technikai elemek mellőzése volt eleinte a jellemző. Ezeken egy kicsit nehezen kerekedtünk felül, de végül közös erővel, megtaláltuk az ellenszert. A védekezés azonban már az elejétől kezdve nagyon szépen összeállt, tudatosan alkalmaztak a lányok mindent, amit eddig tanultak. Ezért extra dícséret illeti őket!
Hatalmas gratuláció a CSAPATNAK, hogy közösen, egy szívvel, egymásért küzdve, a másikat biztatva, a hibákon felülkerekedve, a mérkőzés célját szem előtt tartva, igazi közös csapatmunkával sikerült teljesíteniük a feladatot, amit kaptak. Csak így tovább! Hajrá Miklós!”

Eredmény:

ÓKSI SE – SZNKSE: 13-33 (8-14)

Pest megyei bajnokság:

Fazekas Marcsi: “Már az első félidőben a kihagyott helyzetekből sikerült vezetést szereznie a vendég csapatnak. Szünet után még inkább megilletődve játszottunk, így sajnos nem sikerült itthon tartani a két pontot.”

Eredmény:

SZNKSE – Gyömrő: 11-22 (8-12)

NBII felnőtt:

Fazekas Marcsi: “Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Egy fordulatos, végig kiélezett meccset játszottunk. Magabiztosan kezdtünk, az egységes védekezés mellett a lerohanások is működtek, de nagyobb előnyre nem sikerült szert tenni. Sajnos a végjáték külső tényezők miatt izgalmasra sikerült, de igazi csapatmunkával nagyon fontos idegenbeli két pontot szereztünk.”

Eredmény:

Vecsés SE – SZNKSE: 28-29 (16-18)

Budapest bajnokság:

Eredmény:

HORT SE – SZNKSE: 27-41