A múlt hétvége is számos mérkőzést hozott kézilabdás lányaink számára. U10-es csapatunk is megkezdte a kisiskolás bajnokságot. Az első fordulót Kókai Dávid a csapat edzője így értékeli:

“Ebben az évben két csapattal is neveztünk az U-10 kisiskolás bajnokságba. Összesen négy, csapatonként két-két mérkőzést játszottak a lányok. A mérkőzések kapcsán megállapítható, hogy technikailag az életkornak megfelelő szinten vannak a lányok. A pálya- és a létszámnövekedés miatt kialakult tanácstalanság érzékelhető volt , de azt gondolom ez a további tapasztalatszerzés során eliminálni fog. Néhány játékosnál komoly problémát jelent maga a mérkőzéskörülmény, sokan nem tudják hozni azt a szintet amit edésen, úgy érzem sokszor kicsit “kényelmetlenül” élik meg a játékot. Ezt mindenképpen orvosolni szükséges, fel kell tárni ennek okát és feloldani ezt a kis szorongást. Ettől függetlenül a lányok pozitív élményekkel tértek haza. Nagyon büszke vagyok rájuk! Szeretném megköszönni Luka András segítségét, amit mellettem és a csapat mellett végez, valamint kiemelném a szülői “szurkoló sereg” rendkívül sportszerű és odaadó biztatását! Köszönjük!”

U12-es csapatunknak is volt bajnoki fordulója, Szilágyi Viktória edző így látta a játékot: “Múlt hétvégén u12-es csapatunk két mérkőzést játszott a korosztályos bajnokságban. Ismét egy végletes hétvégén vagyunk túl. Az első mérkőzésen remekül szerepeltek a csajok, bátran, megfelelő tempóban kézilabdáztak, míg a második mérkőzésünkön rezignáltan, helyenként kedvetlenül és rengeteg hibával meccseltünk. Sajnálom, hogy így alakult, mert a Kispest ellen tényleg maximálisan helytálltunk, viszontláttam az edzésen gyakorolt elemeket, bátor megoldásokat választottak olyan játékosok is, akik egyébként bizonytalanabbak. Dolgozunk azon, hogy az első meccs játékát emeljük át a következő meccseinkre, és igyekszünk rájönni, hogy mi okozza ezeket a rövidzárlatokat, ami a Csepel ellen inkább “hosszúzárlatnak” tűnt a kispad mellől. Aztán gyorsan elfelejtjük ezt a mérkőzést, és dolgozunk tovább.”

A Pest megyei felnőtt bajnokságban szereplő serdülő-ifi korú játékosok is pályára léptek. Balika Tímea: “A Pest megye bajnokság fiataljai előző hétvégén is nagy elánnal léptek pályára. Egyre jobban sikerül a saját tempónkkal játszani. Látható az erőben történő fejlődés, és az egyre határozottabb támadás. Haladunk tovább előre!”

NBII-es csapatunk az Euronovex ellen lépett pályára idegenben, ahol döntetlen félidei állás és sajnos megszületett első vereségünk: 33-28 (16:16)