Történet

Szigetszentmiklóson a legjelentősebb helyi hagyományokkal bíró sportágak egyike a kézilabda. A városban az elmúlt évtizedek alatt több generáció nőtt fel a labda bűvöletében, a sportág híve és/vagy művelőjeként.

Az egykori Csepel Autógyár megszűnésével a gyár nevével fémjelzett sportegyesület is megszűnt, vele együtt az addig virágzó férfi és női szakosztályok is. A játékosok nagy része szétszéledt, más egyesületekben keresett lehetőséget a játékra.
Rövid idő elteltével azonban újra éledtek a helyi kézis hagyományok, köszönhetően a sportág szerelmeseinek, a játékosok lankadatlan lelkesedésének és az edzők odaadásának.

A Szigetszentmiklósi Női Kézilabda Sport Egyesület is néhány nyughatatlan játékosnak köszönheti létrejöttét, akik korábbi edzőjüket felkeresve hozták létre az egyesületet 1995-ben. Szinte napok alatt toborozták a csapatot, összehívva a régi játékostársakat, és mindössze néhány év alatt – végigküzdve a különféle megyei bajnokságokat – egészen az NBII szintig meneteltek.

A sportág helyi népszerűségének köszönhetően időközben elindult az utánpótlás nevelés is. Az egyesületben ma már minden korosztály megtalálható, a minitől egészen a szeniorig játszanak csapataink a különböző bajnokságokban.

Az NBII-ben szereplő felnőtt és ifi csapatunk évről évre helyt áll a nemzeti bajnokság egyre erősödő mezőnyében, de a kisebbek is mind szépen szerepelnek a saját korosztályukban. Az egyesületet alapító szeniorok  2010/2011-ben az ötödik, 2011/2012-ben a második helyen végeztek, míg a 2012/2013-as idényben bajnoki címet szereztek a Budapest I/B bajnokságban.

Az egyesület célja, hogy ne hagyja lankadni ezt a lelkesedést, amelyet a játék szeretete táplál a játékosokban. Szerencsére a 2012-ben átadott Városi Sportcsarnok nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy nagyobb közönség előtt játszhassuk mérkőzéseinket – a lehető legtöbb mérkőzést próbáljuk a korszerű létesítménybe szervezni.